BCIJ: 10 arrestaties en ruim 2,5 ton cocaïne in beslag genomen

marokko
1
3 okt '17
De veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ sloeg gisteren een grote slag.

De Marokkaanse veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ heeft gisteren 2,588 ton cocaïne in beslag genomen en 10 personen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij een netwerk van drugshandelaren, meldt het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN).

Een gedeelte van de buit zat verborgen in een auto met een buitenlands kenteken en een ander deel werd gevonden op een boerderij op de kustweg tussen Temara en Skhirat, meldt DGSN. Zij voegden eraan toe dat de grootste hoeveelheid werd gevonden op een boerderij in de buurt van Oued Cherrat, in de provincie Bouznika en een andere hoeveelheid in Nador.

Deze operatie is uitgevoerd in nauwe samenwerking met DGSN en op basis van specifieke informatie van de inlichtingendienst DGST.

Tegelijkertijd werd er in de buurt van Nador ook 105 kg cannabis en een bedrag van 391.520 euro en 172.620 dirham in beslag genomen, naast zes voertuigen die gebruikt zouden worden in de drugshandel.

Politie-onderzoeken zullen proberen de mogelijke verbindingen van de verdachten vast te stellen met andere drugshandelnetwerken op internationaal niveau.

Alle gearresteerden werden in bewaring genomen, terwijl de onderzoeken in samenwerking met alle beveiligingsdiensten doorgaan, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

© Redactie 2017
marokko
bcij
cocaïne
arrestaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi