Aanzienlijke stijging brandstofprijzen in Marokko

marokko
9
3 okt '17
Ondanks stabilisatie van de olieprijs, blijft in Marokko de prijs stijgen.

Terwijl de prijs van een vat olie gestabiliseerd is tussen de 50 en 54 dollar, blijven de Marokkaanse benzinestations zeer dure brandstofprijzen in rekening brengen, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

De krant voegt eraan toe dat het feit dat Marokkaanse benzinestations nog steeds prijsverhogingen uitvoeren terwijl er dalende olieprijzen zijn, veel vragen oproept met betrekking tot hun vaststelling van de tarieven.

Al Ahdath Al Maghribia, die een rondje maakte langs diverse benzinestations, meldt dat de prijzen gemiddeld zijn gestegen met 6 cent vergeleken met vorige week.

In Casablanca bijvoorbeeld was een liter diesel op maandag 2 oktober 9,42 dirham, terwijl (super) benzine een toename van bijna 11 cent toonde.

De prijzen zijn per benzinestation verschillend, bij sommige verkooppunten is een liter diesel slechts 9,21 dirham tegen 10,62 dirham per liter benzine.

Zowel consumenten als de overheid vrezen een herhaling van het 2012-scenario, toen de prijs van een vat olie de 100 dollar overschreed. De krant herinnert er in dit verband aan dat het compensatiefonds de situatie moest stabiliseren door 50 miljard dirham te betalen. Dit dwong de regering van Abdelilah Benkirane om de brandstofprijzen aanzienlijk te verhogen.

© Redactie 2017
marokko
brandstofprijzen
stijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi