Aanzienlijke stijging brandstofprijzen in Marokko

buitenland
9
3 okt '17
Ondanks stabilisatie van de olieprijs, blijft in Marokko de prijs stijgen.
Terwijl de prijs van een vat olie gestabiliseerd is tussen de 50 en 54 dollar, blijven de Marokkaanse benzinestations zeer dure brandstofprijzen in rekening brengen, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

De krant voegt eraan toe dat het feit dat Marokkaanse benzinestations nog steeds prijsverhogingen uitvoeren terwijl er dalende olieprijzen zijn, veel vragen oproept met betrekking tot hun vaststelling van de tarieven.

Al Ahdath Al Maghribia, die een rondje maakte langs diverse benzinestations, meldt dat de prijzen gemiddeld zijn gestegen met 6 cent vergeleken met vorige week.

In Casablanca bijvoorbeeld was een liter diesel op maandag 2 oktober 9,42 dirham, terwijl (super) benzine een toename van bijna 11 cent toonde.

De prijzen zijn per benzinestation verschillend, bij sommige verkooppunten is een liter diesel slechts 9,21 dirham tegen 10,62 dirham per liter benzine.

Zowel consumenten als de overheid vrezen een herhaling van het 2012-scenario, toen de prijs van een vat olie de 100 dollar overschreed. De krant herinnert er in dit verband aan dat het compensatiefonds de situatie moest stabiliseren door 50 miljard dirham te betalen. Dit dwong de regering van Abdelilah Benkirane om de brandstofprijzen aanzienlijk te verhogen.
© Redactie 2017
marokko
brandstofprijzen
stijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi