El Jadida: Agressief everzwijn valt 5 mensen aan

marokko
0
4 okt '17
De 5 personen liepen ernstige verwondingen op.

De inwoners van de landelijke gemeente Moulay Abdellah Amghar , provincie El Jadida, maakten zondagochtend een dramatische ervaring mee. Vijf lokale inwoners liepen ernstige verwondingen op door een agressief everzwijn, meldden Al Massae en Al Akhbar vandaag.

Al Akhbar voegde eraan toe dat de vijf gewonden per ambulances werden geëvacueerd naar het provinciale ziekenhuis Mohammed V in El Jadida. De krant geeft te kennen dat het meer dan een uur heeft geduurd voordat de ambulances arriveerden, ondanks herhaalde oproepen van burgers.

Volgens de medische staf die de eerste hulp verrichtte, zou de staat van de slachtoffers stabiel zijn, ondanks de ernst van de verwondingen die bij drie van hen zijn aangebracht door het everzwijn. De families van de slachtoffers hebben aangegeven dat zij gevaccineerd moeten worden tegen rabiës voor het geval het everzwijn het rabiësvirus met zich meedraagt.

Al Massae meldt dat het regionale commando van de Koninklijke Gendarmerie van El Jadida patrouille groepen gezonden heeft om de regio te onderzoeken. Ook de burgers hebben samen besloten om op het dier te gaan jagen, pogingen om het everzwijn te vinden bleken echter tevergeefs. Het everzwijn werd uiteindelijk aangereden door een vrachtwagen en is daarna dicht bij de begraafplaats van de platelandgemeente geslacht.

Al Massae wees er tevens op dat het agressieve gedrag van het everzwijn niets meer was dan een reactie op het vijandige gedrag van individuen die stenen naar hem gooiden. De krant voegde eraan toe dat de plaatselijke bewoners reeds een aantal klachten hadden ingediend bij de lokale overheden. Dit nadat het dier, dat vrij rond liep in de velden, zich bedreigend opstelde tegenover herders en huisdieren.

© Redactie 2017
marokko
el jadida
everzwijn
agressief
aanval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi