ME zoekt mee naar vermiste Anne

algemeen
0
4 okt '17
Anne Faber (25) uit Utrecht wordt al sinds vrijdag vermist.

Ongeveer veertig ME' ers gaan woensdag aan het eind van de middag meezoeken naar Anne Faber (25) uit Utrecht, die al sinds vrijdag wordt vermist. De ME' ers kammen nogmaals het bosgebied in Huis ter Heide uit waar woensdag al de hele dag door forensisch rechercheurs van de politie is gezocht. "Zodat we zeker weten dat er niks over het hoofd is gezien", aldus een woordvoerster van de politie.

Woensdag zocht de politie ook langs een fietspad in het naburige Den Dolder. Het is de bedoeling om nog verder te zoeken in en rond het gebied.

In het bos is dinsdag kleding gevonden, die zeer waarschijnlijk van Faber is. Woensdag was daar volgens de politie nog geen absolute zekerheid over, maar de vondst was voldoende reden om het bosgebied af te grendelen voor nader speurwerk. Onder meer een paardenwei is met allerlei apparatuur nauwkeurig in beeld gebracht. Camerabeelden van een aangrenzend Defensieterrein zijn bestudeerd.

Fietspad

Door het bos loopt een fietspad dat volgens omwonenden heel veel wordt gebruikt om van Bilthoven naar Zeist te fietsen. Het pad is vanaf de weg nauwelijks zichtbaar. Het maakt ook deel uit van een fietsroute die Faber mogelijk heeft gevolgd. Speurhonden hebben woensdag in het bos en langs het fietspad gezocht. Daarbij zouden sporen zijn gevonden die aanleiding waren om ook in Den Dolder te zoeken.

Bezorgde burgers hebben woensdag ook meegezocht langs de drukbereden Amersfoortseweg bij Zeist. De politie is volgens de woordvoerster blij met alle hulp, maar vraagt wel dringend om niet op eigen houtje het bos in te trekken. Dat zou mogelijke sporen kunnen vernielen. Ook wil de politie nog steeds graag beelden hebben van bewakingcamera's aan de kapitale panden rondom het bos.

De familie van de vermiste vrouw heeft de politie woensdag in een verklaring bedankt voor het 'harde werken'. Ook de familie deed een oproep voor camerabeelden.

© ANP 2017
vermist
utrecht
anne faber
zoektocht
politie
me
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?