Luchtverkeersleiders Marokko kondigen grootscheeps protest aan

marokko
1
4 okt '17
De nationale luchtvaartautoriteit ONDA kan deze maand een grote actie van bijna al haar luchtverkeersleiders tegemoet zien.
Op de 20ste van deze maand staat er een grote protestactie gepland door en voor de Marokkaanse luchtverkeersleiders. Dat het zo ver moet komen heeft alles te maken met de passieve houding die de overkoepelende luchtvaartorganisatie van Marokko (ONDA) al lange tijd aanhoudt. Het Marokkaanse medium Al Massae bracht onlangs naar buiten dat vrijwel alle luchtverkeersleiders van het land zich hebben verenigd om, als het echt moet, op die bewuste datum zo ver te gaan dat een deel van het Marokkaanse vliegverkeer platgelegd kan worden. 

Deze actie is het gevolg van de matige herwaardering van de salarissen voor de beroepsgroep. Ook de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden zouden onvoldoende zijn verbeterd, iets waar men zich al jaren voor moet inspannen. 

Said Tsouli, van het verbond van luchtverkeersleiders, bevestigt de onvrede in de sector. Tegenover Al Massae geeft hij aan dat er voldoende financiële middelen bij ONDA beschikbaar zijn om tegemoet te komen aan de reële wensen van de betreffende beroepsgroep. 
© Redactie 2017
marokko
luchthaven
onda
luchthaven
protest
actie
onderbetaling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi