Agadir: reeds aangekondigde Agadir Dolfin World kan rekenen op felle kritiek

marokko
20
4 okt '17
Niet iedereen is blij met de komst van een dolfinarium in Agadir...

Voor de milieuactivisten van ONG Surfrider Foundation Maroc is de komst van een dolfinarium in Agadir een doorn in het oog. Voor hen is er alles aan gelegen om de opening van dat centrum tegen te gaan, zo probeerden ze dit onlangs af te dwingen middels een petitie. Deze zou aan zowel de lokale politiek als landelijke overheid zijn overhandigd om zo een blok te vormen tegen de komst van deze toeristische trekpleister. 

Zo zou onder meer het verwijt zijn gedaan dat een dergelijke attractie indruist tegen de weg die Marokko onlangs is ingeslagen op het gebied van milieupolitiek. Voor Agadir Dolfin World is er volgens deze milieuactivisten geen plek in Agadir, de inperking van de bewegingsvrijheid van het zoogdier zou men als één van de voornaamste redenen opvoeren. In een persbericht werd deze onvrede meerdere keren geuit. 

Het lijkt er overigens niet op dat dit verweer reden zal zijn voor het heroverwegen van de komst van Agadir Dolfin World, van dergelijke signalen vanuit de lokale politiek is vooralsnog geen sprake. 

© Redactie 2017
marokko
agadir
dolfinarium
milieu
lobby
petitie
politiek
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?