Settat: 2,5 jarig peutertje bezwijkt aan de gevolgen van vergiftiging

marokko
0
5 okt '17
Nog 6 andere jonge kinderen lijden aan exact dezelfde symptomen als het overleden meisje.

De dorpsgemeenschap Oulad Sghir, nabij Settat, werd onlangs opgeschrikt door een drama met fatale afloop. Maar liefst 7 kinderen uit het dorp, de leeftijd dragend van 2 tot en met 6, raakten vergiftigd door een nog onbekend goedje wat ze zouden hebben ingenomen. Één van die patiëntjes overleed helaas maandag aan de gevolgen daarvan, en dat op een leeftijd van slechts 2 jaar. 

De overige 6 opgenomen kinderen verkeren momenteel in kritieke toestand, één van hen is inmiddels overgebracht naar het Ibn Rochd ziekenhuis te Casablanca. In het nabij gelegen Hassan II ziekenhuis te Settat ontfermen medici zich over de overige 5. Tot nu toe, zo tekent het medium Al Massae op, is men nog niet achter de oorzaak van de vergiftiging gekomen. Wel meent de directeur van het Hassan II ziekenhuis, Khalid Raqib, op basis van wat hij tot nu toe heeft gezien dat het zou kunnen gaan om pesticiden die op de één of andere manier zijn ingenomen door de kinderen. 

Terwijl met man en macht wordt gevochten voor het leven van deze nog jonge slachtoffers, is de koninklijke Gendarmerie een onderzoek gestart over hoe dit drama zich heeft kunnen voltrekken. 

© Redactie 2017
marokko
settat
oulad sghir
ziekenhuis
vergiftiging
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?