900 miljoen dirham vrijgegeven voor aanleg snelweg Agadir

economie
2
6 okt '17
Een groot project die een betere toegang tot de regio's Souss-Massa en Guelmim-Oued Noun biedt.
De Regionale Raad van Souss-Massa heeft haar reguliere zitting gewijd aan de studie en validatie van een aantal projecten, waaronder een samenwerkingsovereenkomst voor de voltooiing van de snelweg ten noordoosten van Agadir, meldde Aujourd'hui le Maroc gisteren.

Na de reeds uitgevoerde studie is een tweede fase afgerond voor het project van de noordoostelijke snelweg, die unaniem werd goedgekeurd tijdens de zitting van de Regionale Raad van Souss-Massa onder voorzitterschap van Brahim Hafidi. Deze langverwachte snelweg, die 900 miljoen dirham kost, wordt beschouwd als een belangrijk project en een katalysator voor de sociaal-economische groei van deze regio.

Dit project, het resultaat van een partnerschap tussen verschillende partijen, zal voor zijn eerste fase meer dan 706 miljoen dirham mobiliseren door het ministerie van Transport, Logistiek en Water (353 miljoen dirham),  de Regionale Raad van Souss-Massa (150 miljoen dirham), het ministerie van Binnenlandse Zaken (103 miljoen dirham) en de gemeente Agadir (100 miljoen dirham).

Dit project zorgt voor een betere toegang tot de regio's Souss-Massa en Guelmim-Oued Noun, aangezien het een verbinding vormt tussen de snelweg A7 en de autoweg Tiznit-Laayoune. Het ontwikkelt hiermee het infrastructuurnetwerk van de regio Souss-Massa en creëert nieuwe verbindingen.
© Redactie 2017
marokko
agadir
snelweg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
treinongeval
afrika cup 2019
comoren
trein
istanbul
saoedi-arabië
khashoggi
hulp
sahara
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam