De ideale leeftijd om te trouwen volgens Marokkanen (video)

algemeen
12
7 okt 10:02
De vraag werd oproepen door het jonge stelletje van 19 jaar die afgelopen week veelvuldig in het nieuws kwamen.
Het huwelijk van een jong stelletje van 19 jaar oud zorgde voor veel offline en online reacties in Marokko na diverse televisie interviews. Sommigen feliciteerden de twee gehuwden, terwijl anderen denken dat een dergelijk huwelijk te vroeg is gesloten. 

Lefr360 vroeg enkele Marokkanen op straat wat voor hun de ideale leeftijd is om in het huwelijksbootje te treden. De eerste man zegt (vrij vertaald): "De ideale leeftijd voor mij is 26 jaar om te trouwen zodat je je kinderen jong kan opvoeden".

De andere zegt: "Ik zou de leeftijd van 30 jaar aanraden, maar maatschappelijke zaken zoals het huisvestingsprobleem speelt een rol hierbij, 18 en 19 jaar vind ik jong, zowel voor een jongen als een meisje".

De vrouw zegt: "Wat mij betreft moet een vrouw eerst haar school afmaken zodat ze haar gezin kan runnen, ik ben 20, nu wil ik nog niet trouwen pas na mijn 24ste". Ze krijgt de vraag gesteld waarom ze wilt trouwen, hier antwoord ze op dat ze een gezin wil.

Een andere man geeft te kennen: "Vroeger was het beter om te trouwen, toen waren er nog niet zoveel eisen. Deze tijd is moeilijk, er zijn veel zaken die verwacht worden van beide partijen, de lat wordt te hoog gelegd".

Een vrouw zegt: " Ik vind 30 jaar een goede leeftijd om te trouwen. Ik was 19 jaar toen ik trouwde, ik was jong en had geen moeder. Op mijn 20ste was ik gescheiden, ik was nog jong en was niet volwassen genoeg. De man was veel ouder dan mij, ik weet niet meer hoeveel jaar hij was omdat het al lang geleden is. Het huwelijk werkte niet en heb een kind met hem, maar ben gescheiden".

De laatste man zegt dat hij op zijn 25ste wil trouwen, "dan ben je klaar met studeren, heb je je diploma en heb je werk. Als ik geen werk heb op die leeftijd blijf ik thuis, waarom zou ik dan trouwen?" Als ik werk heb, dan pas ga ik trouwen sluit hij af.YouTube link

Videocredit: Lefr360
marokko
trouwen
leeftijd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
wk voor clubs
glory redemption
jamal ben saddik
rico verhoeven
achraf hakimi
trump
demonstratie
wydad casablanca
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima