Opmerkelijk: na de Marokkaanse bond gaat ook de KNVB om tafel met Amrabat

marokko
0
7 okt '17
Another soap in the making.

Na nog maar net om tafel te hebben gezeten met een zware delegatie van de Marokkaanse voetbalbond, kan Sofyan Amrabat alweer uitkijken op een onderonsje met leden van de KNVB. De spelmaker van Feyenoord reisde afgelopen donderdag af naar Casablanca om te spreken met onder andere bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa over zijn toekomstige interlandcarrière, dit op verzoek van de bondsvoorzitter zelf. 

Nu meldt de Telegraaf dat ook de KNVB in actie gaat komen. Volgens het dagblad staat er na de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Jong Oranje en de leeftijdsgenoten uit Oekraïne een serieus gesprek op het programma met de Feyenoord-middenvelder. De bondscoach van dat elftal wordt als volgt geciteerd door de Telegraaf: ''Wij zijn ook in gesprek met de familie Amrabat. Volgende week hebben we daar een afspraak over. Wellicht komt daar iets uit. Vanuit de KNVB zijn wij daar hartstikke druk mee, net zoals de Marokkaanse bond dat is. Maar uiteindelijk moet hij het willen en de beslissing maken.''

Definitieve keuze aanstaande
Zoals het er nu uit ziet lijkt een definitieve interlandkeuze binnen afzienbare tijd genomen te worden. Het is heel goed mogelijk dat Amrabat bewust zijn keuze parkeert, om onder andere aan de hand van de ontknoping van de WK-kwalificatiereeks voor beide landen zijn uiteindelijke voorkeur te bepalen. 

© Redactie 2017
marokko
sofyan amrabat
knvb
oranje
frmf
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
interlandcarriere
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?