Matchday: Marokko kan na 'cadeautje' Ivoorkust kans op WK-ticket aanzienlijk vergroten

marokko
4
7 okt '17
Verwacht wordt een verhit potje WK-kwalificatievoetbal in het Stade Mohammed V!

Na gisteravond zijn de kansen op een WK-ticket aanzienlijk groter voor de Leeuwen van de Atlas. Mali wat koploper Ivoorkust thuis ontving zorgde ervoor dat de directe opponent van de Leeuwen v/d Atlas na het laatste fluitsignaal op gelijke hoogte bleef hangen, 0-0 werd het uiteindelijk in Bamako. Theoretisch gezien betekent dit voor Marokko een grotere kans op WK-deelname, immers het puntenverschil met de Ivorianen bedroeg voor aanvang van deze wedstrijd slechts één en nu nog maar 2 (met een wedstrijd minder voor Marokko). 

Als Marokko vanavond weet te winnen van Gabon in het uitverkochte Stade Mohammed V dan heeft men aan een gelijkspel genoeg in de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust. Een mooi vooruitzicht dus voor eenieder die Marokko een warm hart toedraagt, na 20 jaar afwezigheid op de mondiale eindronde zou dit jaar eindelijk het omslagpunt kunnen komen. 

Desalniettemin blijft Gabon een tegenstander van formaat waar vanavond echt van gewonnen zal moeten worden, wil men dit ideale scenario van de laatste kwalificatiewedstrijd vast blijven houden. 

De wedstrijdgegevens voor Marokko - Gabon:
tijd: 21:00 (Nederlandse tijd)
stadion: Stade Mohammed V te Casablanca
arbitrage:  Victor Miguel de Freitas (hoofarbiter uit Zuid-Afrika)
zenders:  Al Aoula en Arryadia, internationaal te ontvangen voor eenieder

© Redactie 2017
marokko
wk 2018
gabon
casablanca
stade mohammed v
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?