WK 2018: Marokko walst met doelpuntrijke Boutaïb over Gabon heen (video)

marokko
0
7 okt '17
Wedstrijden van het Marokkaanse elftal zoals je ze niet vaak ziet, het was smullen vanavond!

Waar de verwachtingen voorafgaand aan dit belangrijke duel redelijk hoog gespannen waren, rolde het balletje na het startsignaal vanzelf in het Stade Mohammed V te Casablanca. Van begin tot eind was het Marokko wat het spelverloop dirigeerde, alles en iedereen leken zo erg op elkaar ingespeeld dat het voor de trouwe volger volop genieten was. Balbezit en het offensieve initiatief werden uitmuntend gecombineerd, nog voordat de score werd geopend had men een aantal uitgesproken kansen om voor de voorsprong te tekenen. 

Met matchwinner en hattrick-hero Khalid Boutaïb is deze ontmoeting uiteindelijk naar ons toegetrokken, desalniettemin is de eindstand van 3-0 geflatteerd te noemen. Met het aantal uitgesproken kansen wat voorbij is gekomen, neem die van Nordin Amrabat en Hakim Ziyech bijvoorbeeld, konden er makkelijk 3 tot 4 goals bij gescoord worden. 

Finale tegen Ivoorkust, Gabon uitgeschakeld
Met deze zege heeft Marokko het felbegeerde WK-ticket voor het grijpen. Door de zeperd van vanavond tegen de Leeuwen v/d Atlas is Gabon definitief uitgeschakeld in deze kwalificatiereeks. Echter blijft nog altijd de hete adem van de Ivorianen Marokko's WK droom achtervolgen. Men zal op de 6e van komende maand minimaal met een gelijkspel moeten eindigen tegen de ploeg van Marc Wilmots. 

Huidige stand in de kwalificatiegroep
1. Marokko (9 punten uit 5 wedstrijden, 9:0)
2. Ivoorkust (8 punten uit 5 wedstrijden, 7:3)
3. Gabon (5 punten uit 5 wedstrijden, 2:7)
4. Mali  (3 punten uit 5 wedstrijden, 1:9)

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=t4kQ_lSKiBE

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
wk 2018
gabon
khalid boutaib
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?