Sahara: VAE bevestigen steun voor het Marokkaanse autonomie plan

marokko
13
9 okt '17
De Verenigde Arabische Emiraten deed dit bij de Algemene Vergadering van de VN.

De Verenigde Arabische Emiraten bevestigden vrijdag voor de 4e Commissie van de Algemene Vergadering van de VN hun steun voor het plan van autonomie als basis voor een consensuele oplossing voor het conflict rond de Marokkaanse Sahara.

"De Verenigde Arabische Emiraten blijven toegewijd aan hun onveranderlijke positie ter ondersteuning van de territoriale integriteit van het Koninkrijk Marokko en bevestigen hun steun voor het door Marokko voorgestelde autonomie-initiatief om een consensuele oplossing voor dit conflict te bereiken", zei Ahmad Al-Mahmoud, de vertegenwoordiger van de Verenigde Arabische Emiraten.

Hij voegde daaraan toe dat de VAE ook de inspanningen van Marokko in dit opzicht verwelkomde en wees erop dat de Veiligheidsraad de inspanningen van het Koninkrijk als serieus en geloofwaardig heeft beschreven en kan leiden tot een oplossing voor het conflict.

De vertegenwoordiger van de Verenigde Arabische Emiraten verwelkomde ook de inspanningen en initiatieven van Marokko gericht op de ontwikkeling van de Sahara-regio en de verbetering van de sociaal-economische omstandigheden van haar inwoners, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

© Redactie 2017
marokko
sahara
vae
vn
autonomie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi