Verdachte in zaak Anne Faber aangehouden

algemeen
22
9 okt '17
In verband met de vermissing van Anne Faber is een verdachte aangehouden.

Het gaat om een 27-jarige man uit Den Dolder. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Faber. Ze is nog steeds vermist.

De man zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten, en zit in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder. Hij was zoals de politie het omschrijft, "geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving". Wat het regime van de kliniek op dat gebied precies was is niet bekend, aldus een woordvoerder van de politie.

Rechercheurs kregen hem zondag in het vizier. Op basis van wat, zegt de politie niet. Wel is duidelijk dat de politie de man in de gaten hield in de hoop dat Faber zo kon worden teruggevonden. Toen dat niet gebeurde, werd hij maandag alsnog opgepakt.

Zoekactie

Belangrijkste doel van het onderzoek is nu erachter komen waar Anne is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing, stelt de politie. De verdachte wordt verhoord en zijn gangen worden nagegaan, vanaf de vermissing van Faber op vrijdag 29 september. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat door.

Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In en rond Huis ter Heide wordt al dagen naar haar gezocht. Afgelopen week werd haar jas gevonden, en een omafiets en een rugzak die waarschijnlijk van haar zijn.

© ANP 2017
vermissing
anne faber
verdachte
aanhouding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi