Terrorismebestrijding: Groot-Brittannië uit dankbaarheid naar Marokko

buitenland
1
9 okt '17
Groot-Brittannië is 'dankbaar' voor de 'efficiënte' hulp die Marokko verleende na de terroristische aanslagen in Londen.
"We zijn dankbaar voor de snelle en efficiënte hulp die Marokko ons heeft gegeven na de aanslagen in Londen", zei de Britse adjunct-minister van Binnenlandse Zaken, Suzanne Williams, in een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP.  

In dit opzicht verwelkomde zij het veiligheidsbeleid van het Koninkrijk Marokko, met name in de strijd tegen gewelddadig extremisme en terrorisme, zeggende dat dit probleem "zeker een van de gebieden van de bilaterale samenwerking in de toekomst is".

De Britse ambtenaar legde uit dat het doel van haar eerste officiële bezoek aan Marokko is om te leren over de "onmiskenbare vooruitgang" die het Koninkrijk heeft gemaakt met betrekking tot economische ontwikkeling en onderwijs. Williams zei dat zij ook met senior Marokkaanse ambtenaren zal discussiëren over de middelen om de betrekkingen tussen de twee landen te versterken.

Williams bracht zondag een bezoek aan het Cultureel Centrum Sidi Moumen in Casablanca. Williams benadrukte dat het Cultureel Centrum Sidi Moumen "een bron van inspiratie voor veel mensen in de buurt is", waarbij zij de aandacht vestigde op het feit dat deze "prachtige structuur uitsluitend werkt met vrijwilligers die anderen willen helpen".
© Redactie 2017
marokko
groot-brittannië
terrorismebestrijding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
malaga
mogherini
turkije
gianni infantino
dgsn
al ittihad
galatasaray
younès belhanda
süper lig
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten