Terrorismebestrijding: Marokko krijgt nieuwe scanapparatuur op luchthavens

buitenland
3
10 okt '17
De ultramoderne scanapparatuur is gespecialiseerd in het opsporen van explosieven.
Marokko is zich aan het voorbereiden om zijn beveiligingssysteem op luchthavens te versterken door nieuwe ultramoderne scanapparatuur te installeren. Nieuwsmedium Al Massae, die deze informatie gisteren bekend maakte, geeft te kennen dat de installatie van de nieuwe scanners alle grote luchthavens omvat, waaronder Casablanca.

Volgens dezelfde bron zouden deze scanners zeer effectief zijn bij het opsporen van explosieven en worden ze al op diverse grote buitenlandse luchthavens gebruikt.

Marokko heeft de nieuwe scanapparatuur kunnen verwerven na een deal die in september met de Verenigde Staten werd afgesloten tegen een kostprijs van meer dan 260.000 dollar. Dit materiaal, bekend om de precisie van de lichaamsscans die het kan uitvoeren, zou Marokko moeten toestaan om de middelen die zijn opgezet in het kader van de strijd tegen terrorisme, te versterken.

De scanapparatuur wordt bij grote controlepunten in de luchthavens geïnstalleerd, waardoor het de conventionele metaaldetector die tot nu toe gebruikt wordt zal vervangen.

Bovendien moeten de nieuwe scanners het mogelijk maken om de strijd tegen de internationale drugshandel te versterken, aangezien de luchthaven Mohammed V in Casablanca vaak wordt gebruikt door drugskoeriers.

Verschillende sub-Sahara reizigers, die voor een transit in Marokko zijn, worden bovendien vaak op de luchthavens van Marokko gearresteerd wegens drugssmokkel. Deze komen vooral aan op vluchten afkomstig uit Latijns-Amerika en zij proberen de drugs in Afrika te introduceren. De lichaamsscan maakt het ook mogelijk om de drugs die via de maag vervoerd worden ​beter te ontdekken.
© Redactie 2017
marokko
terrorismebestrijding
scanapparatuur
luchthavens
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi