Marokkaanse docenten moeten 30 jaar werken om vroegtijdig pensioen te krijgen

marokko
0
10 okt '17
Docenten moeten tenminste 30 jaar actief in dienst zijn geweest om vroegtijdig pensioen te kunnen krijgen.

Met het doel om de basis te leggen voor "passende voorwaarden" voor het begin van het academiejaar 2018-2019, kondigde het ministerie van Onderwijs de nieuwe criteria voor vervroegde uittreding aan. Hierbij wordt de tijd bij medische afwezigheid en tijdelijke schorsingen niet meegerekend.

Aanvragers voor het vervroegde pensioen dienen hun aanvragen voor 31 augustus 2018 in te dienen. De aanvragers zullen hun pensioen beginnen te ontvangen zodra hun aanvragen zijn goedgekeurd.

Het ministerie heeft aangegeven dat in het jaar 2019 het aantal gepensioneerde professoren ongeveer 54 procent van alle leerkrachten zal bereiken in de drie verschillende niveaus van onderwijs: primair, voorbereidend en secundair, geeft Moroccoworldnews te kennen.

In september 2014 heeft het parlement een nieuwe wet aangenomen om de pensioenleeftijd van werknemers in de onderwijssector tot 65 jaar te verhogen. De nieuwe wet is op 2 augustus van kracht gegaan en vereist van primaire en secundaire docenten die al 60 jaar zijn om les te blijven geven, in plaats van pensioen te ontvangen.

© Redactie 2017
marokko
docenten
vervroegd
pensioen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?