Matchday: Marokko oefent vanmiddag vriendschappelijk tegen Zuid-Korea

marokko
0
10 okt '17
Een ietwat opmerkelijk affiche voor de Leeuwen v/d Atlas, desalniettemin een goede tegenstander om het huidige internationale niveau van Marokko te peilen.

Het is vandaag wederom matchday voor de Leeuwen v/d Atlas, de opgeleefde ploeg van bondscoach Hervé Renard staat vanmiddag in Zwitserland tegenover Zuid-Korea. Afgelopen zaterdag liet de nationale ploeg de Marokkaanse supporter weer realistisch dromen, na 20 jaar afwezigheid op een internationale eindronde zou het zomaar kunnen zijn dat het land zich de komende editie weer laat zien op een WK. In het uitverkochte Stade Mohammed V voerden vechtlust en passie de boventoon in het spel tegen Gabon. Voor het eerst in jaren kon je een team op het veld zien die collectiviteit en effectiviteit uitstraalde, en dat in een belangrijke wedstrijd.  

Meteen na deze wedstrijd werd door zowel de technische staf als enkele internationals benadrukt dat die WK-droom nog lang niet vervuld is. Op 11 november zal men de directe concurrent voor dat WK-ticket te slim af moeten zijn, immers alleen bij een gelijkspel of hoger kan de selectie en de Marokkaanse aanhang vooruitblikken op het WK in Rusland van komende zomer. De oefeninterland van vanmiddag is een mooie gelegenheid om de staat van de nationale ploeg zoals die nu is, anders dan tegen Afrikaanse tegenstanders, te kunnen meten. 

Oefeninterland van vandaag, wedstrijdgegevens Marokko - Zuid-Korea:
tijd: 15:30 (Nederlandse tijd)
stadion: Tissot Arena (Bien, Zwitserland)
zenders:  Al Aoula en Arryadia (internationaal te ontvangen) en FOX Sports 2 (Nederland)

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2017
marokko
oefeninterland
atlasleeuwen
hervé renard
zuid-korea
zwitserland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi