Matchday: Marokko oefent vanmiddag vriendschappelijk tegen Zuid-Korea

sport
0
10 okt 12:11
Een ietwat opmerkelijk affiche voor de Leeuwen v/d Atlas, desalniettemin een goede tegenstander om het huidige internationale niveau van Marokko te peilen.
Het is vandaag wederom matchday voor de Leeuwen v/d Atlas, de opgeleefde ploeg van bondscoach Hervé Renard staat vanmiddag in Zwitserland tegenover Zuid-Korea. Afgelopen zaterdag liet de nationale ploeg de Marokkaanse supporter weer realistisch dromen, na 20 jaar afwezigheid op een internationale eindronde zou het zomaar kunnen zijn dat het land zich de komende editie weer laat zien op een WK. In het uitverkochte Stade Mohammed V voerden vechtlust en passie de boventoon in het spel tegen Gabon. Voor het eerst in jaren kon je een team op het veld zien die collectiviteit en effectiviteit uitstraalde, en dat in een belangrijke wedstrijd.  

Meteen na deze wedstrijd werd door zowel de technische staf als enkele internationals benadrukt dat die WK-droom nog lang niet vervuld is. Op 11 november zal men de directe concurrent voor dat WK-ticket te slim af moeten zijn, immers alleen bij een gelijkspel of hoger kan de selectie en de Marokkaanse aanhang vooruitblikken op het WK in Rusland van komende zomer. De oefeninterland van vanmiddag is een mooie gelegenheid om de staat van de nationale ploeg zoals die nu is, anders dan tegen Afrikaanse tegenstanders, te kunnen meten. 

Oefeninterland van vandaag, wedstrijdgegevens Marokko - Zuid-Korea:
tijd: 15:30 (Nederlandse tijd)
stadion: Tissot Arena (Bien, Zwitserland)
zenders:  Al Aoula en Arryadia (internationaal te ontvangen) en FOX Sports 2 (Nederland)

Photocredit: FRMF.ma 
marokko
oefeninterland
atlasleeuwen
hervé renard
zuid-korea
zwitserland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wk voor clubs
amsterdam
eredivisie
al quds
doden
erdogan
al jazira
moskeeën
onderzoek
mbark boussoufa
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir