ArenA eert Van der Laan met metersgroot doek

algemeen
0
10 okt 13:05
Het is een graffitikunstwerk van kunstenaarscollectief Kamp Seedorf met de tekst: 'Damsko Strijder'.
Aan de zuidzijde van de Amsterdam ArenA hangt sinds dinsdag een metersgroot doek met een afbeelding van Eberhard van der Laan. Het gaat om het graffitikunstwerk van kunstenaarscollectief Kamp Seedorf met de tekst: 'Damsko Strijder'. Het doek, dat zeker een week blijft hangen, is een eerbetoon van de ArenA, Ajax en het Amsterdam Museum aan de overleden burgemeester.

Dit portret van Van der Laan, waarop hij staat met een Ajax-sjaal om zijn nek, verscheen in februari op een metro-ingang in Amsterdam-Oost. Damsko betekent Amsterdam in straattaal en strijder verwijst naar de straatvechtersmentaliteit die de burgervader volgens de makers had. Toen de graffiti per ongeluk werd verwijderd, leidde dat tot verontwaardigde reacties. Het Amsterdam Museum maakte vorige week bekend dat het een nieuwe versie heeft laten maken van de graffiti, die er de komende tijd is te zien.

Het Nederlands elftal staat dinsdag in de Amsterdam ArenA stil bij het overlijden van Van der Laan. De spelers van Oranje spelen tijdens de cruciale interland in de hoofdstad tegen Zweden met rouwbanden. Ook wordt voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de Amsterdamse burgemeester.

Photocredit: @ajaxlife
© ANP 2017
arena
vanderlaan
damsko strijder
eerbetoon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
wk voor clubs
glory redemption
jamal ben saddik
rico verhoeven
achraf hakimi
trump
demonstratie
wydad casablanca
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima