Oefeninterland: WK-ganger Zuid-Korea verliest met 1-3 van B-elftal Marokko (video)

sport
0
10 okt '17
Een overtuigende zege van de volledig omgegooide ploeg!
Wat het meeste opzien baarde was de opstelling van bondscoach Hervé Renard, de Franse succescoach begon in vergelijking met de overtuigende 3-0 zege op Gabon met 11 nieuwe namen tegen Zuid-Korea. Desalniettemin bleek het geen al te moeilijke opgave voor de B-ploeg om de oefenpot winnend af te sluiten, gescoord werd er al gauw via Ousamma Tannane. De aan Las Palmas verhuurde aanvaller opende al in de 7e minuut de score voor Marokko, slechts 4 minuten had hij nodig om de score te verdubbelen. Hierna kwamen er nog enkele uitgesproken kansen aan bod om de voorsprong te verstevigen, onder andere FC Groningen Mimoun Mahi was hierbij betrokken. 

Nog voor rust, in de 31e minuut, moest Achraf Hakimi binnen de lijnen worden gebracht. Wydad Casablanca linksback Mohamed Nahiri moest vroegtijdig het veld verlaten als gevolg van een blessure. Na nog maar net te zijn begonnen aan de tweede helft was het Wydad Casablanca aanvaller Ismael El Haddad die de 0-3 op het scorebord wist te toveren. Tijdens de rest van dit oefentreffen waren het beide ploegen, Marokko iets minder dan tijdens de eerste helft, die het initiatief namen. 

De enige tegentreffer van WK-ganger Zuid-Korea werd gemaakt vanuit een strafschop. De ingebrachte doelman Reda Tagnaouti van IRT Tanger maakte een aan hem aan te rekenen fout waarna Tottenham Hotspur linksbuiten Son Min-Heung binnen kon schieten vanaf 11 meter. 

Eerstvolgende ontmoeting meteen een finale:
Zoals bekend is het eerstvolgende optreden van de Leeuwen v/d Atlas geen onbelangrijke. Op 11 november is mogelijk om in Abidjan na 20 jaar het tij te keren en aanspraak te maken op dat felbegeerde WK-ticket. Deze wedstrijd wordt om 18:30 Nederlandse tijd gespeeld en zal door de Marokkaanse zenders Al Aoula en Arryadia uitgezonden worden. 

De opstelling van vanmiddag met de wijzigingen:
Yassine Bounou (Ahmed Reda Tagnaouti); Fouad Chafik, Badr Banoun, Jawad El Yamiq (Badr Boulahroud), Mohammed Nahiri (Achraf Hakimi), Faycal Fajr, Ait Benasser, Amine Harit (Younes Belhanda), Tannane, Ismail El Haddad (Mohamed Ounajem), Mimoun Mahi (Rachid Alioui).

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd: 


YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=jAuW5aLxXgs

Photocredit: FRMF.ma
© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
oefeninterland
ousamma tannane
ismael el haddad
zuid-korea
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi