Experts verzamelden zich in Casablanca om terreurdreiging in Afrika te bespreken

buitenland
0
11 okt 11:50
De experts verzamelden zich bij het 'Africa Security Forum 2017'.
Terrorisme blijft een van de "belangrijkste veiligheidsuitdagingen" van de 21e eeuw, in de Noord-Afrikaanse regio, het Midden-Oosten en de rest van de wereld, zei de vice-minister van binnenlandse zaken Noureddine Boutayeb tijdens het forum in Casablanca.

Bij de opening van het Africa Security Forum 2017 zei de vice-minister dat "terroristische netwerken een ongekend niveau hebben bereikt" en voegt daaraan toe dat de dreiging zelf steeds schommelender en ongrijpbaarder is geworden.

Het forum werd bijgewoond door veiligheidsdeskundigen uit 40 Afrikaanse landen. Er kwamen 400 deelnemers uit verschillende Afrikaanse naties om de veiligheidsbedreigingen te bespreken en manieren van samenwerking te onderzoeken, meldt het medium yabiladi.

De vice-minister herinnerde eraan dat er sinds 2002 in Marokko 175 terroristische cellen werden ontmanteld en meer dan 2900 mensen gearresteerd werden. De vice-minister gaf ook te kennen "dat het niveau van samenwerking tussen de Marokkaanse veiligheidsdiensten en hun tegenhangers uit verschillende vriendschappelijke landen en de mate van samenwerking die er tussen hen heeft plaatsgevonden, een perfect voorbeeld is van een partnerschap voor de wereld".
marokko
casablanca
terreurdreiging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
wk voor clubs
real madrid
doden
trump
al jazira
mbark boussoufa
wydad casablanca
eredivisie
medhi benatia
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir