Badou Zaki genoemd als mogelijke opvolger na ontslag bondscoach Algerije (video)

sport
1
12 okt 10:34
De Algerijnse voetbalbond trok haar conclusies uit het debacle in de WK-kwalificatiereeks en ontsloeg vandaag de bondscoach van hun A-elftal, Lucas Alcaraz.
Waar de Algerijnen in 2014 bijna de show wisten te stelen in de achtste finale tegen Duitsland (red. 1-2 verlies), moeten ze de aankomende editie die in Rusland gehouden zal worden aan zich voorbij laten gaan. De ploeg staat momenteel, na de 2-0 verliespartij tegen Kameroen van afgelopen zondag, op een teleurstellende laatste plaats in de kwalificatiegroep.

Alle reden voor de Algerijnse voetbalbond om in te grijpen en vandaag het dienstverband van hun Spaanse oefenmeester Lucas Alcaraz te beëindigen. Momenteel is de bond op zoek naar een nieuwe trainer om deze vacature op te vullen. Een van de namen die genoemd wordt in de Algerijnse media is die van Badou Zaki.

De oud-bondscoach en international van Marokko is nog maar net terug uit Algerije. Vorig jaar trainde hij daar CR Belouizdad, de ploeg waar hij de Algerijnse beker mee wist te winnen. Momenteel valt Botola Pro-formatie IRT Tanger onder zijn verantwoordelijkheid. De tijd zal ons leren of deze interesse zich uiteindelijk vertaalt tot vervolggesprekken met de gelouterde Marokkaanse trainer.

Bekijk hieronder een kort interview met Zaki (vanaf 03:40):

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=H3CnLISAbSs

YouTube link

Photocredit: FRMF.ma
zaki
algerije
bondscoach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
doden
wk voor clubs
al quds
eredivisie
amsterdam
wydad casablanca
trump
al jazira
eu
onderzoek
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir