Verbetering RN9 Marrakech-Ouarzazate verloopt moeizaam

marokko
1
12 okt '17
De minister van Verkeer gaf een update over de verbetering van de nationale weg RN9.
De minister van Verkeer en Waterstaat, Abdelkader Amara, gaf een toelichting over het verloop van het project in de gemeente Amerzegane (40 km van Ouarzazate). De uitvoering van dit project, met name gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het verbreden en versterken van de weg, gebeurt in fasen.

Het deel in de provincie Ouarzazate heeft betrekking op de verbetering van 83 km weg, waarvan 55 km reeds in uitvoering is voor een bedrag van 410 miljoen dirham en 28 km nog moet worden gerealiseerd "zodra de nodige middelen beschikbaar zijn".

De overige delen met een lengte van 93 km, waarvan een deel is gerealiseerd en een deel nog staat gepland, vallen onder de provincies Al-Haouz en Marrakech, meldt het Marokkaanse persbureau MAP. Het bedrag gemobiliseerd voor de realisatie van deze 93 km bedraagt 1,10 miljard dirham.

De nationale weg RN9 is de enige nationale route van Marrakech naar de provincies Ouarzazate, Zagora en Tinghir. Het is een van de gevaarlijkste assen in het Koninkrijk.
© Redactie 2017
marokko
marrakech
ouarzazate
rn9
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi