Tanger: Siemens Gamesa opent fabriek voor bladen van windturbines

marokko
5
12 okt '17
De eerste in zijn soort in Afrika en het Midden-Oosten.

Siemens Gamesa, het Spaanse productiebedrijf dat hoofdzakelijk betrokken is bij de fabricage van windturbines en de bouw van windmolenparken, huldigde gisteren in Tanger een nieuwe fabriek in, meldt Medias24.

Het evenement werd voorgezeten door de Marokkaanse minister van Industrie, Investering, Handel en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy en Markus Tacke, president en CEO van 'Siemens Gamesa Renewable Energy'.

De fabriek is de eerste windturbine fabrikant in Afrika en het Midden-Oosten. Het zal de bladen van windturbines produceren met samengestelde materialen.

De fabriek, gelegen in het industriële gebied op ongeveer 35 kilometer van de haven van Tanger Med, heeft een oppervlakte van 37.500 vierkante meter. B63-10 bladen, 63 meter lang, zullen worden geproduceerd voor uitvoer naar Europa, Afrika en het Midden-Oosten, evenals voor lokale projecten.

"Deze fabriek is goed voor ons bedrijf en de 100 miljoen euro die we hier investeren, zijn het resultaat van een grondige commerciële beslissing. We investeren waar we sterke zakelijke kansen zien en de kansen hier in Marokko zijn sterker dan ooit. De locatie in Tanger geeft ons directe toegang tot enkele van de belangrijkste markten van morgen - hier in Marokko, in het Midden-Oosten, Europa, Afrika en het Middellandse-Zeegebied", zei Markus Tacke.

Er is een opleidingscentrum van 3.500 vierkante meter opgezet om de kennisoverdracht van Siemens Gamesa-experts in Spanje naar Tanger te vergemakkelijken.

Deze nieuwe fabriek zal bijdragen aan het nationale doel van Marokko om in 2030 tot 52% van zijn elektriciteit uit schone energie te produceren, waarvan 20% door windenergie zal worden gegenereerd.

© Redactie 2017
marokko
tanger
siemens
windturbines
bladen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi