VAE: Blinde Marokkaanse vrouw verzekert eindelijk burgerschap voor haar zoon

buitenland
13
13 okt 8:05
De vrouw en haar zoontje waren door haar (inmiddels ex-)man verlaten.
Sameera Al Zaher, een 35-jarige blinde Marokkaanse vrouw die al 15 jaar in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) woont, heeft negen jaar moeten vechten om burgerschap te verkrijgen voor haar zoontje die door zijn vader werd verlaten.

En dat is nu gelukt dankzij de kroonprins van Ajman, één van de zeven emiraten waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaat, die tussenbeide kwam om Sameera te helpen. Haar zoon kreeg eindelijk een Marokkaans paspoort, aldus The National, een lokale online krant.

In 2007 trouwde Sameera Al Zaher met een Egyptische man die ze ontmoette in de Verenigde Arabische Emiraten en zij kreeg hun zoon in februari 2008. Haar man is na de geboorte van hun zoon zijn vaderlijke plichten niet nagekomen en verliet hen beide, ook liet hij zijn zoon achter zonder een geboortecertificaat.

'Ik was in die tijd aan het werk en kon mijn zoon en mijzelf onderhouden, maar ik kon geen officiële documenten voor hem krijgen, hoewel ik alle mogelijke manieren had geprobeerd, maar ik was niet succesvol, daarom kon hij niet naar school", zei Al Zaher , die privé-leerkrachten voor haar zoon had ingehuurd om ervoor te zorgen dat hij toch onderwijs kreeg.

Met de hulp van haar vrienden en donateurs die hebben ingestemd met het betalen van haar huur- en maandelijkse facturen, slaagde de Marokkaanse erin om zekerheid te creëren.

Tijdens de strijd die negen jaar duurde, probeerde Al Zaher voortdurend een paspoort te krijgen voor haar zoon, zodat hij legaal in de VAE kan leven en naar school kan gaan.

In 2015 heeft zij contact opgenomen met het kantoor van de kroonprins van Ajman, die voor de noodzakelijke documenten heeft gezorgd. Sheikh Ammar nam ook de studies van de jongen voor zijn rekening en heeft hem ingeschreven in een privé-school genaamd 'Al Hikma'.

"Moge God hem zegenen, de kroonprins luisterde naar mijn verhaal en beloofde me dat mijn probleem zou worden opgelost, " zei ze.

Photocredit: The National
vae
marokkaanse
vrouw
burgerschap
zoon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wk voor clubs
amsterdam
eredivisie
al quds
doden
erdogan
al jazira
moskeeën
onderzoek
mbark boussoufa
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir