Mysterieuze verdwijning van zes minderjarige jongeren in Casablanca opgelost

marokko
0
13 okt '17
De mysterieuze verdwijningen zorgde voor grote vraagtekens bij de veiligheidsdiensten.
De veiligheidsdiensten in Casablanca waren in een staat van maximale alertheid na de mysterieuze verdwijning van zes minderjarige jongeren. De politiediensten in de wijk Hay Hassani werden gisteren en eergisteren overweldigd door verscheidene gezinnen die de verdwijning van hun tieners rapporteerden.

De meeste van deze tieners kwamen via Facebook in contact met een persoon die twee pagina's op het sociale netwerk beheert: "Didi El Ghorba" en "Didi El Ghorba Facebook". Hij prijsde daar de voordelen van migratie naar Europa via Sebta en Melilla en voerde campagne tegen Marokko. De pagina was duidelijk bedoeld om jonge mensen te overtuigen om mee te gaan en beloofde hen dat ze in Europa een geweldig leven zouden hebben.

Onder de beloften die gedaan werden stond o.a. dat de tieners wanneer ze in Spanje zouden zijn aangekomen recht hebben op accommodatie, bescherming en zelfs een bedrag van 14.000 dirham om een eigen ​​project te starten.

Zojuist kwam het directoraat-generaal voor de Nationaal Veiligheid (DGSN) gelukkig met een verklaring waarin zij aangeven een 22-jarige persoon te hebben gearresteerd voor fraude en het aanvoeren van een illegale immigratieorganisatie. De zes verdwenen tieners zijn inmiddels ook terecht, zij werden in Tanger gelokaliseerd waar ze de illegale oversteek naar Europa wilden maken. De inlichtingendienst DGST was ook betrokken bij deze zaak.
© Redactie 2017
marokko
casablanca
vermissingen
dgst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi