Fez: Autoriteiten ontmantelen Daesh-terreurcel en voorkomen aanslag (video)

marokko
3
14 okt '17
Groot nieuws vandaag in Marokko!

Vanochtend heeft de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ 11 arrestaties kunnen verrichten, zo is te lezen in een persverklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De voorbereidingen van de terreurcel waren zelfs in een zo ver gevorderd stadium dat er binnen afzienbare tijd een aanslag kon worden gepleegd. Een verdacht geparkeerde auto was onderdeel van de operatie en werd met een robot benaderd. Videobeelden daarvan zijn hier te zien: klik! De auto was van 1 van de gearresteerden en er werden verdachte stoffen in aangetroffen. Om welke stoffen dit gaat en of het een bom was zal onderzoek nog verder moeten uitwijzen, daar is door de autoriteiten nog geen verklaring over gegeven.

Hiernaast wist het hoofd van de BCIJ, Abdelhak Khiame, te melden dat er verschillende voorwerpen en wapens in beslag zijn genomen die duiden op het vergevorderde stadium van de voorbereidingen voor aanslagen. Onder meer diverse vuurwapens, munitie, zwaarden, butaangascilinders, vloeistoffen en chemicaliën om explosieven mee te vervaardigen, traangas, elektrische draden, spijkers, zakken giftige pesticiden en paramilitaire communicatietoepassingen werden aangetroffen.

Abdellatif Hammouchi, hoofd van DGSN en DGST, heeft persoonlijk toezicht gehouden op de activiteiten die tijdens deze ontmanteling zijn uitgevoerd. Hij keek mee vanuit een geheime commando post.

De 11 arrestanten waren overigens niet alleen actief in Fez, maar ook in Meknes, Khouribga, Casablanca, Zouiat Sheikh, Sidi Bennour, Demnate and Sidi Harazem. Onder de 11 gearresteerden was het brein van de cel en ook een man die een expert is in het maken van bommen.

De arrestatie scène in Fez trok tientallen inwoners van de stad aan, die hun opluchting uitten door massaal het Marokkaanse volkslied te zingen, zoals te zien is in de onderstaande video

YouTube link

© redactie 2017
marokko
fez
daesh
aanslag
terreurcel
ontmanteld
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi