CHAN 2018: Marokko in plaats van Kenia organisator van continentaal toernooi

marokko
1
15 okt '17
Een mooie generale voor Marokko als organiserend voetballand met het oog op de aanstaande aanwijzing van het gastland voor het WK 2026.
Vanochtend maakten zowel de Afrikaanse voetbalbond CAF als de Marokkaanse bond FRMF het nieuws wereldkundig, de CHAN 2018 zal komend kalenderjaar in Marokko gehouden worden. Deze toewijzing volgt op het terugtrekken van Kenia als oorspronkelijk gastland, zowel de CAF als het land zelf besloten dit na geconstateerd te hebben dat de middelen ontoereikend waren (infrastructuur onder andere) om het toernooi succesvol te hosten. In het persbericht van de CAF is te lezen dat naast Marokko ook Equatoriaal Guinée en Ethiopie in de race waren voor de CHAN, deze landen konden uiteindelijk niet tippen aan het bid van Marokko. 

De CHAN, wat is dat nou eigenlijk?
Voor de meeste voetballiefhebbers is de Afrika Cup het enige echte toernooi wat telt op het Afrikaanse continent, echter is daar niet zo heel lang geleden een andere variant bij gekomen. De CHAN kent de deelname van in totaal 16 landen die strijden om de hoofdprijs. Het enige verschil met de gebruikelijke Afrika Cup is dat er tijdens de CHAN enkel gebruik gemaakt mag worden van spelers uit de lokale competities. Het Marokkaanse elftal onder leiding van bondscoach Jamal Sellami, wat zich overigens al wist te plaatsen ten koste van Egypte, bestaat dus alleen uit spelers die actief zijn in de Botola Pro. 

Deze editie, de vijfde alweer, zal worden afgewerkt in 4 speelsteden: Marrakech, Agadir, Casablanca en Tanger. Het toernooi begint op 12 januari, de finale wordt gespeeld op 4 februari. 

Photocredit: FRMF.ma
© Redactie 2017
marokko
chan 2018
caf
frmf
tanger
casablanca
agadir
marrakech
afrika cup
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi