BCIJ doet verdere huiszoeking bij brein achter Daesh-cel

marokko
0
15 okt '17
In het familiehuis van het brein achter de cel werden nog meer chemicaliën gevonden.
Gisteren sloeg de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ een grote slag in Fez en werd er een Daesh-terreurcel ontmanteld. Bij nader onderzoek door de BCIJ werd er een huiszoeking verricht in het familiehuis van het brein achter de cel in Khouribga. Hierbij werden verscheidene chemicaliën gevonden die worden gebruikt bij de vervaardiging van explosieven, meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring.

Deze chemicaliën omvatten poeders, vloeistoffen en pesticiden. Daarnaast werd er beslag gelegd op een thermometer, een metalen pijp die gebruikt wordt bij de vervaardiging van explosieven, wapens en manuscripten die chemische formules bevatten, aldus de verklaring, daaraan toevoegend dat deze verdachte producten onderworpen zullen worden aan verdere expertise om de precieze aard te bepalen.

Het ministerie herinnerde eraan dat het brein achter deze terroristische cel, gearresteerd in een "veilige schuilplaats" in Fez, grote expertise had opgedaan in de vervaardiging van explosieven en van plan was om met de andere leden van de cel diverse aanslagen te plegen op gevoelige plaatsen in het Koninkrijk.
© Redactie 2017
marokko
bcij
daesh-cel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi