Vrijhandelsovereenkomst Marokko en Canada in de maak

economie
3
16 okt '17
Er zijn belangrijke ontwikkelingsmogelijkheden tussen de twee landen.
De vrijhandelsovereenkomst tussen Marokko en Canada is hard op weg realiteit te worden. Het nieuwsmedium L'Economiste claimt informatie te hebben van de Canadese minister van Internationale Handel François-Philippe Champagne.

"Het gaat enkel nog om procedures", meldde de krant. Bij een komende ontmoeting tussen de ministers van Industrie van beide landen gaat het om "het afronden van bepaalde details en administratieve formaliteiten om de overeenkomst te ondertekenen en in beide richtingen operationeel te maken".

L'Economiste legt uit dat er veel mogelijkheden zijn voor de Canadezen, waaronder het verbeteren van bilaterale handels- en beleggingsuitwisselingen en het bevorderen van het buitenlands beleid van Canada in de regio, aangezien deze vrijhandelsovereenkomst de eerste overeenkomst van zijn soort is met een Afrikaans land. Canada zal daarom het land gebruiken als "een poort naar een nieuwe Canadese commerciële aanwezigheid in het Middellandse-Zeegebied en in Afrika."

Voor Marokkaanse bedrijven zal de overeenkomst met Canada "nieuwe exportmogelijkheden openen, beleggers trekken, joint ventures opzetten, toeristische stromen vermenigvuldigen, synergieën creëren met de Marokkaanse diaspora gevestigd in Canada."

De vrijhandelsovereenkomst biedt voor Canada ook toegang tot een bevolking van 36 miljoen inwoners en dus consumenten. Op zijn beurt zal de toegang tot de Canadese markt de Marokkaanse marktdeelnemers toestaan om ook de Amerikaanse markt op te gaan (1,2 miljard consumenten). En dat is niet alles, aangezien Canada een aantal overeenkomsten heeft ondertekend, waarvan sommige bindend, met Chili, Colombia, Korea, Panama, Peru, Oekraïne, Australië, Japan, Vietnam en Nieuw-Zeeland. Dat zijn veel exportmogelijkheden voor Marokkaanse bedrijven.
© Redactie 2017
marokko
canada
vrije handel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afrika cup 2019
comoren
bouknadel
khashoggi
doden
turkije
trein
saoedi-arabië
istanbul
kwalificatie
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam