Meer dan 300 doden door aanslag Mogadishu

buitenland
0
16 okt '17
Het dodental als gevolg van 2 bomaanslagen zaterdag is opgelopen tot zeker 300.

Het dodental als gevolg van een bomaanslag zaterdag op een druk kruispunt in de Somalische hoofdstad Mogadishu en een aanslag elders in de stad is opgelopen tot zeker driehonderd. Dat meldt het hoofd van de ambulancedienst.

Op bevel van de regering zijn al 160 doden begraven omdat ze niet geïdentificeerd kunnen worden. Enkele gewonden zijn overgebracht naar Turkije om daar te worden behandeld. Het gaat om de dodelijkste aanslagen sinds militanten van al-Shabaab in 2007 de heilige oorlog uitriepen.

"Wij hebben bevestigd gekregen dat er driehonderd mensen zijn omgekomen door de aanslag. Het aantal slachtoffers zal nog oplopen omdat sommige mensen nog worden vermist", aldus het hoofd van de ambulancedienst.

al-Shabaab

Zaterdag bracht een zelfmoordterrorist in het centrum van de stad een truck met explosieven tot ontploffing voor een hotel, bij een kruising van belangrijke straten met overheidskantoren, restaurants en kiosken. De enorme klap legde hele gebouwen in puin en deed tal van voertuigen in vlammen opgaan. Twee uur later richtte een autobomexplosie elders in de hoofdstad, in het district Medina, een ravage aan.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar de autoriteiten gaan ervan uit dat al-Shabaab er achter zit. De fundamentalisten hebben delen van het land in handen en willen een religieuze staat oprichten. Een troepenmacht van 22.000 militairen van de Afrikaanse Unie ondersteunt de Somalische strijdkrachten in de strijd tegen de terroristische beweging.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2017
ambulancedienst
al-shabaab
militair
terreurbeweging
restaurants
bomaanslagen
afrikaanse unie
hotels
vermissing
regering
zelfmoordterroristen
mogadishu
turkije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi