Douane neemt meer dan 7 ton gesmokkelde tweedehands kleding in beslag in Agadir

marokko
1
16 okt '17
De Marokkaanse autoriteiten zijn recentelijk erg actief in het tegengaan van illegale smokkelpraktijken.

De douane in Agadir heeft vrijdag 7,6 ton gesmokkelde tweedehands kleding in beslag genomen die in een vrachtwagen waren verborgen. De gesmokkelde merchandise was verborgen onder zakken aardappelzaad, gaf het Marokkaanse persbureau MAP te kennen.

De in beslaglegging van de gesmokkelde tweedehands kleding vond plaats in het industriële gebied van Ait Melloul in de buurt van Agadir.

De Marokkaanse autoriteiten zijn recentelijk erg actief in het tegengaan van illegale smokkelpraktijken. Op donderdag kondigde de Marokkaanse douane de in beslaglegging aan van 8300 nieuwe mobiele telefoons van verschillende merken bij de grensovergang van Guerguerat. De mobiele telefoons waren verborgen in een vrachtwagen die geregistreerd was in Mauritanië, aldus MAP.

Op 7 oktober werden vier verdachten uit drie verschillende Afrikaanse landen gearresteerd op de luchthaven van Casablanca wegens het smokkelen van cocaïne via capsules die zij hadden ingeslikt. Vier dagen eerder kondigde de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ de inbeslagname aan van een record hoeveelheid drugs. Ruim 2.5 ton ruwe cocaïne werd toen op verschillende locaties in Marokko in beslag genomen.

© Redactie 2017
marokko
agadir
tweedehands
kleding
douane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?