Spaanse autoriteiten dreigen grensovergang Melilla te sluiten

marokko
0
16 okt '17
Er is een enorme toename van niet-begeleide minderjarigen in Melilla.

Er zijn momenteel duizenden Marokkaanse kinderen die illegaal de grens tussen Marokko en Melilla hebben overschreden. Geconfronteerd met deze toename van niet-begeleide minderjarigen dreigen de Spaanse autoriteiten een radicale maatregel te nemen: de grens sluiten.

Tijdens een bijeenkomst vorige week hebben de lokale autoriteiten in Melilla hun bezorgdheid uitgesproken over het toenemende aantal niet-begeleide Marokkaanse kinderen die de afgelopen weken illegaal de enclave zijn binnengekomen.

Al Ahdath Al Magribia meldde vandaag dat in de maand september alleen al 260 minderjarigen Melilla zijn binnengekomen. Dit cijfer is des te meer zorgelijk aangezien de sociale centra die zich inzetten voor deze categorie illegale immigranten al vol zijn en reeds minimaal 3000 illegale kinderen huisvesten. Sommigen van hen gaan naar school, anderen volgen trainingen in workshops, maar de meerderheid wordt geparkeerd in een centrum, een voormalig militair fort, ver van de ogen van de media en soms ook humanitaire organisaties.

Deze laatste, met de steun van verschillende lokale oppositiepartijen, hebben zojuist de autoriteiten in Melilla gewaarschuwd tegen eventuele slechte behandeling of schending van de meest fundamentele rechten van deze kinderen zonder familie.

Al Ahdath meldde zelfs dat de Spaanse ambassadeur in Rabat door de autoriteiten in Melilla werd opgeroepen om de Marokkaanse autoriteiten aan te spreken om in te grijpen en de nodige maatregelen te nemen om deze "invasie van niet-begeleide minderjarigen" te stoppen.

De Spaanse autoriteiten dreigen drastische maatregelen te treffen als Marokko niet "samenwerkt" op dit punt. Ze opperen zelfs het rechtstreekse sluiten van de grenzen. Een maatregel die in niemand's belang zou zijn en de toestroom van deze kinderen, die niet bang zijn risico's nemen om Melilla te bereiken, ook niet zal tegenhouden.

© Redactie 2017
marokko
melilla
minderjarigen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi