Casablanca: Koning Mohammed VI onaangenaam verrast na onaangekondigd bezoek

marokko
6
17 okt '17
De vorst was verre van tevreden na zijn inspectiebezoek.

Als we het Marokkaanse medium Al Massae mogen geloven dan is Koning Mohammed VI niet te spreken over de gang van zaken in de metropool van Marokko, Casablanca. De monarch stond daar afgelopen zaterdag onaangekondigd op de stoep, doel van zijn bezoek was te kijken hoe het er met de verschillende projecten voor staat. Waar verschillende projecten nu al in de afrondende fase zouden moeten verkeren, zijn er velen die nog steggelen in de voorbereidingsfase. 

Renovatie Ain Diab-boulevard nog in voorbereidende fase
Een van de meest kapitaalrovende investeringen is de herinrichting c.q. renovatie van de Ain Diab-boulevard. Voor dit project zou om en nabij de 100 miljoen dirham zijn uitgetrokken, een bedrag wat bij lange na nog niet is verbruikt. 

Andere projecten die nog vele aandacht vergen zijn de herstelwerkzaamheden op de A3-snelweg, de Ain Sebaa-dierentuin, het Bouskoura-Marchich bos en last but not least de nieuwe tramlijnen die nog gerealiseerd moeten worden. Al Massae onderstreept dan ook nog maar eens de urgentie van het zo snel mogelijk afronden. Onder meer Casa Aménagement (de aannemer) en de lokale initiatiefnemers (lagere overheden) zullen nu een tandje bij moeten gaan schakelen. 

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
ontwikkeling
projecten
investering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi