Ministerie geeft duidelijkheid over vermeend verbod Amazigh-namen

marokko
11
17 okt '17
Middels een persbericht laat het ministerie duidelijk weten de huidige beeldvorming te hekelen.

De afgelopen dagen zijn er genoeg berichten verschenen in zowel de binnenlandse als buitenlandse media over het verbieden van bepaalde Amazigh-namen. Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken liet zich hier vandaag over uit. In een door het Marokkaanse medium H24Info verkregen persbericht is te lezen dat de gevallen die zijn uitgelicht in de media geen verboden betreffen, maar dat dit aanvragen zijn geweest die vertraagd zijn door het ontbreken van essentiële documenten of dat de specifieke procedure onmiddellijke goedkeuring niet toe liet.  

Rol van bepaalde media doorslaggevend in deze kwestie
Ouders die hun kinderen met namen als Silya, Massine of Syman wilden inschrijven zouden nul op het rekest hebben gekregen. Het ministerie laat hierover weten de wijze van publicatie en eenzijdige berichtgeving van bepaalde mediabronnen te betreuren. Jaarlijks komen er 600.000 tot 750.000 nieuwe registraties in het geboorteregister die laten zien dat eenieder (Amazighen, Arabieren of Joden onder andere) vrij is de eigen naamkeuze te bepalen. 

Het ministerie benadrukt dan ook dat, wanneer de procedures op een juiste manier worden gevolgd en de juiste documenten worden overlegd, die gevallen die recent langs zijn gekomen in de media uiteindelijk ook hun goedkeuring gaan krijgen. 

© Redactie 2017
marokko
overheid
binnenlandse zaken
ministerie
amazigh
geboorteregister
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?