Koning Mohammed VI ontvangt Horst Köhler

buitenland
2
18 okt '17
De Koning ontving gisteren in het Konink Paleis in Rabat de nieuwe VN-gezant voor de Sahara.
Koning Mohammed VI ontving gisteren in het Konink Paleis in Rabat de nieuwe VN-gezant voor de Sahara, meldt een verklaring van het Koninklijk Kabinet. De nieuwe VN-gezant voor de Sahara, Horst Köhler, kwam zondagavond aan in Marokko en begon maandag officieel zijn werkbezoek in het hoofdkantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking in Rabat.

Het ontmoeting in het Koninklijk Paleis werd tevens bijgewoond door Fouad Al El Himma, adviseur van de Koning, Nasser Bourita, de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en David Schwake, speciale adviseur van de heer Köhler.

Eind oktober ontvangt de Veiligheidsraad van de VN, in overeenstemming met de resolutie van april 2017, een tussentijds verslag over de situatie in de regio en mogelijke afwikkelingsvooruitzichten.

Horst Köhler was naast voormalig voorzitter van de Europese Bank voor Wederopbouw en ontwikkeling en algemeen directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), bondspresident van Duitsland van 2004 tot 2010 en beschikt over een zeer stevige internationale en multilaterale ervaring. Hij werd op 16 augustus genomineerd als persoonlijk gezant van de secretaris generaal van de Verenigde Naties voor de 'Westelijke Sahara'. Op 8 september werd hij officieel geïnstalleerd voor deze functie in New York.
marokko
mohammed vi
horst köhler
vn
sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ziekenhuis
arrestatie
drugshandel
frmf
moskee
sebta
gevangenisstraf
economie
el jadida
jamal sellami
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima