8 miljoen toeristen hebben Marokko in eerste 8 maanden van 2017 bezocht

marokko
1
18 okt '17
Dat is een stijging van 10,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal buitenlandse toeristen groeide in de maand Augustus met 13,1%, terwijl de aankomsten van Marokkanen die in het buitenland leven (MRE) met 8,1% is toegenomen. Dit meldt het Toerisme Observatorium dat onlangs een rapport heeft gepubliceerd over de nationale toerismestatistieken in de maand augustus en de eerste 8 maanden van 2017.

De markt zag in dezelfde periode een stijging van aankomsten, voornamelijk Duitsland (+ 14%), Nederland (+ 10%), Spanje (+ 10%), Frankrijk (+ 8%) en België (+ 8%) .

Wat de opkomende toeristische markt betreft, handhaafden ze hun opwaartse trend met een stijging van 315% voor China, +43% voor Japan, + 41% voor Zuid-Korea, + 32% voor de Verenigde Staten en + 52% voor Brazilië, meldt het Observatorium.

De twee toeristensteden Marrakech en Agadir registreerden in de eerste acht maanden van het lopende jaar 60% van alle totale overnachtingen in het Koninkrijk, met een stijging van respectievelijk 18% en 12%.

Andere toeristische bestemmingen in het Koninkrijk deden het ook goed, vooral de steden Ouarzazate, Fez en Tanger, meldt Lefr360.

© Redactie 2017
marokko
toeristen
stijging
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi