Rohingya-kinderen ook in Bangladesh bedreigd

buitenland
1
20 okt '17
Sinds eind augustus zijn meer dan 500.000 Rohingya in het zuiden van Bangladesh aangekomen, van wie ruim de helft kinderen.

 Kinderen van gevluchte Rohingya-moslims uit Myanmar worden ook in het naburige Bangladesh door grote gevaren bedreigd, zoals wanhopige levensomstandigheden en ziektes. Er moet bescherming voor hen en hun familie komen en steun voor een veilige, vrijwillige en waardige terugkeer, stelt UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

De vluchtelingen hebben verschrikkingen gezien "die geen kind ooit zou mogen zien", aldus UNICEF-directeur Antony Lake. Naast voedsel, veilig water, sanitaire voorzieningen en vaccinaties hebben ze hulp nodig bij het verwerken van alles wat ze hebben moeten verdragen.

Sinds eind augustus zijn meer dan 500.000 Rohingya in het zuiden van Bangladesh aangekomen, van wie ruim de helft kinderen. Ze zijn gevlucht uit angst voor aanvallen van het leger op hun dorpen.

In Bangladesh verblijven de meeste vluchtelingen in overvolle, onhygiënische en geïmproviseerde omstandigheden, waarin niet wordt voldaan aan fundamentele levensbehoeften. Edouard Beigbeder, directeur van UNICEF in Bangladesh, zegt nu al de "vreselijke gevaren" te zien waarmee de kinderen te maken krijgen. Veel jonge kinderen zijn ernstig ondervoed, basiszorg voor moeders en baby's ontbreekt en steun voor traumaverwerking is hard nodig. Daarnaast kunnen kinderen en jongeren in de chaos ten prooi vallen aan mensensmokkelaars en "anderen die mogelijkheden zoeken om ze uit te buiten", aldus UNICEF.

© ANP 2017
rohingya
bangladesh
unicef
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi