Marokko wil met automotive sector in top 7 van de wereld behoren

economie
6
23 okt '17
Marokko heeft ambitieuze plannen voor de automobielindustrie in Marokko.
Marokko's ambitie om zich in de komende jaren te voegen bij de toonaangevende landen van de wereld in de automobielindustrie, is "volledig gerechtvaardigd gezien de middelen en sterke punten die Marokko heeft om dit doel moet bereiken ", aldus de minister van Industrie, Investeringen, Handel en Digitale Economie, Moulay Hafid Elalamy.

Het ontwikkelen van de integratiegraad van de automobielindustrie is een prioriteit voor Marokko, aldus Elalamy in een interview met het weekblad Challenge.  "Het doel is een integratiegraad van 65 procent te bereiken, die dan in 2023 naar 80 procent zal worden verhoogd", zei de minister.

Hij voegde eraan toe dat op basis van een jaarlijkse productie van 1 miljoen eenheden die voor 2020 zijn gepland, in combinatie met een integratiegraad van 80 procent, Marokko al gepositioneerd is als een wereldwijde hub van de automobielindustrie dankzij zijn aantrekkelijkheid voor buitenlandse investeerders en de integratie ervan in het Afrikaanse continent.

Deze opleving van de automobielindustrie in het Koninkrijk is te wijten aan de strategische visie van de sector, evenals de betrokkenheid en toewijding van de particuliere sector om deze visie te implementeren, aldus Elalamy.

Hij zegt verder dat samenwerking met de particuliere sector essentieel is voor de ontwikkeling van de huidige automobielindustrie, die nu wordt gekenmerkt door een bredere productie en een diversificatie van de automobielhandel.

De lancering van het acceleratieplan 2014-2020 (PAI) en de structurering van de economische omgeving hebben ook bijgedragen aan de verdere groei van de automobielindustrie, merkte hij op.

Sinds de lancering van PAI zijn 70 investeringsprojecten met 60.000 banen gecreëerd, die 66 procent uitmaken van de sector met een exportwaarde van 60 miljoen dirham tegenover 40 miljoen dirham in 2014.

Het doel is ook om verschillende fabrikanten aan te trekken, aldus Elalamy, opmerkend dat het ministerie contact heeft met meerdere fabrikanten om de voordelen van Marokko te presenteren.
marokko
automobielindustrie
top
wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
rohingya
syrië
moord
migranten
ayoub el kaabi
adel taarabt
spoorwegongeval
oost-ghouta
fifa
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam