Koning Mohammed VI stuurt met spoed medische hulp naar Madagascar

buitenland
3
23 okt '17
Madagascar is getroffen door een longpestepidemie.
Koning Mohammed VI heeft zijn hoge instructies gegeven om met spoed medische hulp naar Madagaskar te sturen om te helpen bij de longpestepidemie die het land heeft getroffen, meldt een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking.

De hulp bestaat uit 34 ton medicijnen, medische hulpmiddelen en beschermingsmiddelen die voldoen aan de normen van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Experts verwachten dat de longpest zich verder zal verspreiden in Madagascar, er zijn momenteel al meer dan 100 mensen door deze pest gedood. Onbehandeld is de ziekte in vrijwel 100% van de gevallen binnen enkele dagen fataal

Deze medische donatie maakt deel uit van de vriendschappelijke relaties tussen het Koninkrijk Marokko en de Republiek Madagascar; relaties die werden versterkt na het bezoek van Koning Mohammed VI aan Madagascar in november 2016.

De actieve solidariteit van het Koninkrijk Marokko met de Republiek Madagascar is een van de concrete manifestaties van de constante mobilisatie en inzet van het Koninkrijk aan de Afrikaanse landen en hun volkeren, sluit de verklaring van het ministerie af.
marokko
mohammed vi
madagascar
longpestepidemie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
drugs
frmf
chan 2018
soedan
ziekenhuis
onderzoek
economie
arrestatie
algerije
ontsnapping
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
al hoceima
trump