Louardi plaats publieke ziekenhuizen en privé klinieken onder permanente controle

buitenland
4
23 okt '17
De Marokkaanse minister van Volksgezondheid kan niet meer om het disfunctioneren van de ziekenhuizen in Marokko heen.
Geconfronteerd met de talrijke disfuncties van zowel de publieke ziekenhuizen als de particuliere klinieken, heeft de minister van Volksgezondheid, El Houssaine Louardi, besloten om Regionale Controle Commissies op te zetten om de openbare en particuliere gezondheidsinstellingen te inspecteren. Dit wordt vandaag gemeld in het Arabischtalige dagblad Al Massae en is gebaseerd op een kopie van de beslissing die daartoe door de minister van Volksgezondheid is genomen.

Zo zullen deze nieuwe commissies de missie hebben om alle operaties die plaatsvinden in gezondheidsfaciliteiten in elke regio te inspecteren, te controleren en te verifiëren volgens de wetgeving. Evenzo zijn deze commissies verantwoordelijk voor het registreren van alle klachten van burgers die ziekenhuizen of klinieken gebruiken, evenals gezondheidswerkers en leden van de administratie die bij deze instellingen werken.

Volgens Al Massae sturen deze Regionale Controle Commissies elk kwartaal een vorderingenverslag aan de inspecteur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid en kunnen zij ook belast worden met een bepaalde monitoring- of onderzoeksmissie.

In deze vorderingsverslagen worden alle genoemde disfuncties periodiek opgemerkt, maar in het jaarverslag, dat in maart wordt gepresenteerd, wordt door de controlecomités een algemeen activiteitenverslag opgesteld. In het jaarverslag worden alle adviezen en voorstellen gegeven met het oog op de correctie en verbetering van de diensten die worden verstrekt door de gezondheidsfaciliteiten.

Door deze controlerende commissies op te zetten is de minister van Volksgezondheid voornemens een permanent toezicht te hebben op gezondheidsvoorzieningen, publiek of privé, in alle regio's van het koninkrijk, om het recht van de burger op adequate gezondheidszorg te realiseren.
marokko
ziekenhuizen
controle
louardi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal sellami
arrestatie
chan 2018
gevangenisstraf
amsterdam
cybercriminaliteit
frankrijk
wydad casablanca
frmf
ziekenhuis
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima