Marokkaanse taxichauffeuse in Agadir (video)

buitenland
0
24 okt '17
Ontmoet Naïma, een Marokkaanse taxichauffeuse in Agadir.

Alhoewel de meeste taxichauffeurs mannen zijn, durven sommige vrouwen de uitdaging aan om zelf als taxichauffeuse aan het werk te gaan. Zo ook in het geval van Naïma, een professionele taxichauffeuse en moeder, die erin geslaagd is een plekje te veroveren in deze mannenwereld.

Naïma verteld over haar beroep: "Mijn man en ik bespraken de baan als taxichauffeuse, ik gaf aan dat ik dit graag als mijn beroep zou willen en mijn man is hiermee akkoord gegaan en stond achter mij. Ik weet werk en de thuissituatie beiden goed te runnen. Ik verricht mijn huiselijke taken en taken als moeder, zo kom ik in de middag thuis om voor de kinderen te zorgen en ga daarna weer verder met mijn baan". 

"Ik hoor veel negatieve verhalen over wat taxichauffeurs overkomt, zoals dat ze worden overvallen, dit is een moeilijke tijd voor taxichauffeurs. Als iemand mij niet bevalt dan maak ik de keuze om de persoon eerder af te zetten. Sommige mensen stappen in en zeggen meteen goedemiddag meneer zonder dat ze mij zien, hierna schrikken ze even en bieden ze hun excuses aan". 

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokkaanse
vrouwelijk
taxichauffeur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?