Koning Mohammed VI geeft startsein voor uitbreiding tramlijn Rabat-Salé

marokko
0
25 okt '17
Dit voornemen maakt deel uit van het 4-jarige project voor de ontwikkeling van Rabat als vermogende en strategische hoofdstad.

De tweede lijn tussen Rabat en Salé zal binnenkort verlengd gaan worden, maar liefst 7 kilometer zal er worden toegevoegd aan de al bestaande lijndienst. Het bedrag wat hiermee gemoeid zal gaan is zo'n 1,7 miljard dirham, aldus het Marokkaanse persbureau MAP. Voor de aftrap van dit project was niemand minder dan de Koning Mohammed VI zelf ter plaatse, de vorst was getuige van de toekomstige extensie van een al reeds geslaagd project. Sinds het aanleggen van deze tramlijn in 2011 is het van grote economische en strategische waarde geweest voor de inwoners in de regio. 

Betere verbinding, groter bereik voor passagiers
Door deze uitbreiding zal voor zowel de inwoners van Rabat als die van Salé de dienst van de tramlijn beter beschikbaar zijn. Zo kunnen ruim 400.000 inwoners uit beide steden vanaf 2019 gaan profiteren van het populaire vervoersmiddel. Het totaalbedrag van deze investering komt voort uit verschillende deelnemende partijen, zo zijn het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Financiën en diverse lokale initiatiefnemers betrokken bij de totstandkoming hiervan. 

Een ander bijkomend voordeel van de tramlijn is de CO2-uitstoot, deze is jaarlijks 10.000 ton minder als gevolg van de introductie van de tramlijn. Sinds 2011 gebruiken maar liefst 110.000 passagiers dagelijks het vervoersmiddel, wat neerkomt op zo'n 164 miljoen sinds de start. 

© Redactie 2017
marokko
koning mohammed vi
tramway
rabat
salé
uitbreiding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?