Beruchte 'Ferrari-man' ook in hoger beroep tot 2 jaar celstraf veroordeeld

marokko
0
25 okt '17
Het Hof van Beroep in Rabat bevestigde maandag de eerdere veroordeling van 2 jaar gevangenisstraf.

Hamza Derham, ook wel bekend als de "Ferrari-man", domineerde in april van dit jaar social media nadat zijn eigen gefilmde video's viraal gingen.. Hij filmde zichzelf in eerste instantie dronken achter het stuur van zijn Ferrari. Bij een tweede opname filmde hij hoe zichzelf voor zijn vernielde Ferrari, hij had een verkeersongeval veroorzaakt en lachte de ter plaatse gekomen politieagenten uit.

Derham werd in eerste instantie al veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, het Hof van Beroep heeft deze straf nu bevestigd. Van de 2 jaar gevangenisstraf zijn 16 maanden voorwaardelijk, waardoor hij dus feitelijk 8 maanden mag brommen.

Zijn broer en medepassagier werden veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf, waarvan 18 maanden voorwaardelijk, voor medeplichtigheid.

Twee politieagenten die ter plaatse waren werden ook veroordeeld. Eén van hen kreeg 1 jaar gevangenisstraf opgelegd voor "verduistering van in beslag genomen eigendommen". De ander kreeg 8 maanden celstraf en 5000 dirham boete voor "wijziging van de staat van het plaats delict".

© Redactie 2017
marokko
rabat
ferrari
dronken
celstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi