Harit: "Kon ook naar Bayern München gaan"

marokko
1
25 okt '17
Maar toch koos de Marokkaanse spelmaker voor Schalke 04 als zijn eerste stap naar het buitenland.

Amine Harit floreerde bij FC Nantes en diverse Franse jeugdelftallen en kon zodoende rekenen op genoeg buitenlandse interesse afgelopen zomer. Na de diverse aanbiedingen naast elkaar te hebben neergelegd koos de 20-jarige aanvaller uiteindelijk voor de club uit Gelsenkirchen.

Echter, zo blijkt na een interview met Bild, kon Harit ook nog elders zijn geluk beproeven. Niemand minder dan Der Rekordmeister wou de jonge Marokkaans-international inlijven.

Gekozen voor ontwikkeling bij Schalke 04

Harit laat het volgende weten over de interesse van Bayern München: "Het klopt dat ik ook bij Bayern aan de slag kon. Wanneer zo'n grote club zich meldt ga je toch wel even nadenken. Maar tegelijkertijd ga je jezelf ook afvragen wat het beste is voor je ontwikkeling. Vandaar dat ik koos voor Schalke, het plan wat zij met mij hebben sloot meer bij me aan."

Basisplaats veroverd en zich in de kijker gespeeld bij Marokko

Harit heeft na zijn komst bij de Duitse topclub al snel een basisplaats kunnen afdwingen. Momenteel heeft de vlotte vleugelspits er al 9 competitieoptredens op zitten, hierin leverde hij maar liefst 4 assists af. Voor Marokko debuteerde hij tegen Gabon (red. 3-0 winst), het land waar hij vlak daarvoor z'n definitieve keus voor maakte. En dat terwijl hij basisspeler was bij Jong Frankrijk.

Photocredit: Yahoo Sports Deutschland

© Redactie 2017
harit
schalke04
bayern munchen
marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi