Marokko-EU: progressie in de aanpassingen van de vrijhandelsovereenkomst

economie
1
25 okt '17
De vrijhandelsovereenkomst m.b.t. landbouwproducten werd in december 2016 nietig verklaard.
De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Nasser Bourita had maandag in Brussel een ontmoeting met EU-buitenlandchef Federica Mogherini. Deze ontmoeting had met name betrekking op aanpassingen aan de landbouwovereenkomst tussen Marokko en de EU.

Beide partijen gaven aan "progressie" te zien in de aanpassingen van de overeenkomst en uitte hun vastberadenheid om het zo spoedig mogelijk te af te ronden, citeerde de Spaanse een verklaring van de EU.

Het Europese Hof van Justitie besloot in december 2016 de landbouwovereenkomst uit 2012 nietig te verklaren. Het Europese Hof van Justitie verklaarde de overeenkomst nietig omdat niet duidelijk is of de opbrengsten van grondstoffen uit de Marokkaanse Sahara ten goede komen aan de lokale bevolking.  De Polisario had daarover in 2012 een zaak aangespannen. 

Economische relaties tussen de Europese Unie en Marokko zijn historisch sterk. De EU beschouwt Marokko steeds meer als een brug naar Afrika en als een belangrijke economisch markt. De relatie is wederzijds en Europa is ook een belangrijke afzetmarkt voor Marokko.
marokko
eu
landbouwovereenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
drugs
frmf
chan 2018
soedan
ziekenhuis
onderzoek
economie
arrestatie
algerije
ontsnapping
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
al hoceima
trump