De regering van Madagascar bedankt Koning Mohammed VI voor medische noodhulp

marokko
2
25 okt '17
Deze medische noodhulp werd enkele dagen geleden met spoed naar Madagascar gestuurd.

De regering van Madagascar heeft zijn hartelijke dank uitgesproken aan Koning Mohammed VI voor de medische noodhulp die naar Madagascar is gestuurd, naar aanleiding van de longpestepedimie die het land heeft getroffen.

"We zijn verheugd over dit nobele gebaar door Zijne Majesteit Koning Mohammed VI aan de mensen van Madagascar", zei de minister van Volksgezondheid Lalatiana Andriamanarivo aan het Marokkaanse persbureau MAP.

"We willen Zijne Majesteit de Koning hartelijk bedanken voor dit broederlijke gebaar", zei de ambtenaar. Hij wijst erop dat het Koninklijke initiatief de uitstekende historische relaties weerspiegelt die altijd al tussen de volkeren van beide landen bestaat.

De hulp die door Marokko is verleend zal de regering van Madagascar helpen om onder de beste voorwaarden te voldoen aan de medische behoeften van de mensen, voegt de minister toe, opmerkend dat deze hulp "op het juiste moment" is gekomen om de longpestepidemie te beëindigen.

De gestuurde medische noodhulp arriveerde gisterenmiddag op de luchthaven Antananarivo. De noodhulp werd vervoerd in drie vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht en bestaat uit 34 ton medicijnen, medische hulpmiddelen en beschermingsmiddelen die voldoen aan de normen van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

© Redactie 2017
marokko
madagascar
noodhulp
longpestepidemie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?