Groot-Brittannië wijst asielaanvraag Marokkaanse homoseksueel af

buitenland
12
26 okt '17
Abderrahim had aanvankelijk asiel in Nederland aangevraagd.

De Britse migratiedienst heeft geweigerd asiel te verlenen aan een Marokkaanse staatsburger die in Marokko doodsbedreigingen zou hebben gekregen omdat hij homoseksueel is, meldt de Britse krantThe Guardian vandaag.

Abderrahim (25), die HIV positief is, heeft in mei van dit jaar asiel aangevraagd nadat hij naar verluidt verbaal werd bedreigd en doodsbedreigingen kreeg wegens zijn seksuele geaardheid. Zijn asielaanvraag werd afgewezen en ook in hoger beroep kreeg hij 0 op het rekest. 

Abderrahim had aanvankelijk in januari asiel in Nederland (Amsterdam) aangevraagd, onmiddellijk na zijn aankomst vanuit Marokko met een geldig Schengenvisum. De Nederlandse autoriteiten hebben hem echter naar Groot-Brittannië gestuurd omdat hij ook een Brits visum had die recentelijk werd afgegeven en voor een langere periode geldig was.

De Britse migratiedienst zei in de afwijzingsbrief dat zijn "beweerde behandeling niet tot vervolging leidt".

In de Britse krant zei Abderrahim: "homo zijn in Marokko is moeilijk, je kunt vervolgt worden en in de gevangenis worden gezet". Hij weigert terug te keren naar zijn land, hij zei ook: "Ik weet wie ik nu ben, ik begrijp wat de betekenis van vrijheid is, ik kan op straat lopen zonder achterom te kijken. Voor mij is terug gaan naar Marokko terug gaan naar de duisternis - homofobie in Marokko is stijgende".

© Redactie 2017
groot-brittannië
asiel
marokkaan
homoseksueel
afgewezen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi